"Eleganţa ca armă" de Alexandru Paleologu, lansare eveniment a Editurii Casa Radio

Sâmbătă, 22 februarie 2020, ora 18.00, sunteţi invitaţi la Teatrul Metropolis din Bucureşti, sala „Olga Tudorache”, spre a participa activ, afectiv şi discursiv la dubla lansare Alexandru Paleologu: Spiritul şi litera, acum la o nouă ediţie editată de Casa Paleologu şi, în premieră, albumul Eleganţa ca armă, un dublu-CD de interviuri cu Alexandru Paleologu, înregistrări din Arhivele Radio România, apărut la Editura Casa Radio.

Vor conferenţia Theodor Paleologu, Petre Guran şi invitaţii lor speciali, despre spiritul creator al autorului pe care l-au cunoscut foarte bine şi despre valoarea intelectuală a cărţii Spiritul şi litera, titlu de debut al lui Alexandru Paleologu care, în 1951, se năştea astfel ca scriitor.

Anca Mateescu, realizatoare Radio România Cultural, autoarea interviurilor cu Alexandru Paleologu ce se regăsesc pe albumul "Eleganţa ca armă", va evoca prezenţa marelui cărturar la microfonul Radio România.

Theodor Paleologu afirmă despre cartea tatălui său: „Reeditând Spiritul și litera am sentimentul că fac dreptate unei cărți excelente, că atrag atenția contemporanilor asupra unei capodopere de inteligență și stil”. Volumul cuprinde în paginile sale preocupările unui secretar literar al Teatrului „Nottara” și ale unui cercetător al Institutului de Istorie a Artei, mai mult de jumătate din eseurile scrise fiind consacrate teatrului și artei plastice.

Editura Casa Radio şi Casa Paleologu vor lansa şi audiobook-ul "Eleganța ca armă", interviuri cu Alexandru Paleologu. Primul CD al audiobook-ului cuprinde o seamă de evocări ale unor mari contemporani sau prieteni precum N. Steinhardt, Constantin Noica, Marin Preda, Tudor Arghezi ş.a. Pe cel de-al doilea CD poate fi ascultată o serie de sclipitoare interviuri cu Alexandru Paleologu în care mărturiseşte despre literatură, memorie și farmecul discret al vieții de detenție. Eleganța ca armă face parte din colecţia „Vocile memoriei” a Editurii Casa Radio – Radio România.

Albumul "Eleganța ca armă" de Alexandru Paleologu este disponibil, la preț de producător, la librăria Editurii Casa Radio din str. Temisana nr. 31, Bucureşti, sau prin comandă online pe site-ul editurii (www.edituracasaradio.ro). De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție, incluzând librăriile Humanitas și Cărturești


Adaugat: 20 Februarie 2020
Actualizat: 20 Februarie 2020