Juraţii care vor decide concurenţii Festivalului Cerbul de Aur

Juriul este pregătit să aleagă cine va urca pe scena Concursului Internaţional Cerbul de Aur 2018. Directorul Festivalului, jurnalişti, oameni de radio, compozitori, regizori, cu toţii specialişti şi iubitori ai muzicii vor desemna concurenţii ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov. Radio România este coproducător artistic al festivalului.

Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu - jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor - compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului, sunt cei şapte juraţi care vor decide artiştii ce intră în Concursul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. Membrii juriului vor alege cel mult 15 concurenţi dintre candidaţi, iar pe 20 iulie vom afla numele artiştilor care vor lupta pentru Marele Trofeu.

„Ne dorim o repunere a acestui brand de prestigiu pentru TVR şi pentru România în poziţia pe care el o merită în peisajul muzical românesc. Lucrăm intens pentru a avea un mix de  recitaluri româneşti şi străine care să se ridice la standardele de calitate muzicală ale ediţiilor anterioare”, a declarat Smaranda Vornicu Shalit, directorul festivalului.

Artiştii care vor să urce pe scena festivalului şi să concureze pentru premii în valoare totală de 65.000 de euro mai au timp să se înscrie până în data de 11 iulie a.c., pe site-ul oficial - http://cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi regulamentul festivalului-concurs.

Artiştii înscrişi în selecţia festivalului-concurs vor fi evaluaţi de un juriu format din profesionişti. Compozitor şi dirijor, Daniel Jinga este maestru de cor al Operei Naţionale din Bucureşti şi dirijor al Orchestrei Simfonice Muntenia din Târgovişte. Doctor în muzică, este fondator şi dirijor al corului de cameră Accoustic şi a colaborat în proiecte simfonice cu mari artişti români precum Phoenix, Gheorge Zamfir sau Smiley.

Felix Crainicueste regizor de teatru, scriitor, fondator al Şcolii de dans şi teatru Oportunidad. Cu o experienţă de 25 de ani în radio, Felix Crainicu realizează, în prezent, mai multe emisiuni muzicale la Radio România Actualităţi – Muzica de top, Muzică şi radio, Colecţia de muzică – succesele muzicii româneşti.

Liana Stanciuse numără printre primii realizatori de radio de după 1989 şi face parte din echipa TVR de peste zece ani, unde este realizator de emisiuni de divertisment şi culturale.

Andreea Archipeste reporter special la Libertatea. Are o experienţă de 12 ani ca jurnalist, în presă scrisă şi televiziune, a lucrat la Departamentul Ştiri al Televiziunii Române, a realizat reportaje şi documentare la Digi24. Ca reporter la Libertatea, a fost trimisul special al publicaţiei la evenimente de amploare din ţară şi străinătate.

Distins cu peste 30 de premii de creaţie sau interpretare, compozitorul Andrei Tudor este membru alUniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, în comisia de specialitate a Credidam şi lector universitar doctor la Catedra de compoziţie a Universităţii de Muzică din Bucureşti. Artistul colaborează, în calitate de compozitor, orchestrator, pianist sau şef de orchestră cu nume importante din industria muzicală - Angela Gheorghiu, Andra, Aura Urziceanu, Monica Anghel, Nico, Luminiţa Anghel, Gabriel Cotabiţă, Felicia Filip, Vlad Miriţă, Marcel Pavel, Cezar Ouatu, Cristi Minculescu, Adrian Enache, Paula Seling sau Pasha Parfeni. Piese sau aranjamente semnate de el au apărut pe mai mult de 20 de compilaţii.

Gabriel Scîrlet a absolvit Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti la secţia Compoziţie. Din 2006 este regizor muzical la Televiziunea Română, unde a realizat regia muzicală pentru numeroase concursuri muzicale: Eurovision, Cerbul de Aur, Concursul George Enescu, Eurovision Junior, Mamaia Copiilor.

Smaranda Vornicu Shalitare o experienţă în media de 25 de ani, fiind coproducător, realizator şi moderator al emisiunii De la A la infinit (2013), jurnalist şi editor pentru Avantage, Elle, Cosmopolitan, EVZ life and style, catchy.ro. La ediţia din acest an ea este directorul Festivalului Cerbul de Aur.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o gală a festivalului şi evenimente adiacente. Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow şi mulţi alţii.Adaugat: 3 Iulie 2018
Actualizat: 3 Iulie 2018