Lansarea Proiectului "Frecvenţa Tineret"

Miercuri, 4 mai 2022, va avea loc conferinţa de presă a lansării Proiectului "Frecvența Tineret", al cărui scop este creșterea gradului de participare și implicare civică în rândul tinerilor din județul Gorj în procesele decizionale locale cu privire la politicile publice care le afectează calitatea vieții.

Acest proiect urmărește diminuarea impactului social și economic al Mecanismului de Tranziție Justă asupra comunităților din județul Gorj, abordând provocările procesului de tranziție într-un mod sustenabil.

Capacităm 60 tineri de la 5 licee din Târgu Jiu, Motru și Rovinari în subiecte legate de Dialog Structurat, Participare Publică și Jurnalism, iar aceștia vor susține dezbateri locale cu responsabili de tineret și de mediu, dezbateri cu parlamentari europeni și vor realiza propriul podcast pentru a informa alți tineri de oportunitățile de implicare și transformare în comunitate și pentru schimbarea propriului lor viitor.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 18 luni (până în septembrie 2023) și implică tineri, responsabili de tineret, responsabili de mediu, organizații de tineret, licee, factorii de decizie de la nivel local și european, precum și jurnaliști.

Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Proiect derulat de Association Colour Your Dreams în parteneriat cu Societatea Română de Radiodifuziune, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este cresterea gradului de participare si implicare civica in randul tinerilor din judetul Gorj in procesele decizionale locale cu privire la politicile publice care le afecteaza calitatea vietii.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Active Citizens Fund - Romania

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants


Adaugat: 2 Mai 2022
Actualizat: 4 Mai 2022