Premieră la Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii "O javră, un câine și un copil"

Teatrul Naţional Radiofonic pentru copii prezintă, în premieră absolută, spectacolul radiofonic:  "O javră, un câine și un copil" de Sidonia Drăguşanu, Dramatizarea şi regia artistică: Mihnea Chelaru. Interpretează Daniela Ioniţă Marcu. Muzica originală: George Marcu. Regia de montaj: Florin Bădic. Regia de studio: Janina Dicu. Sound design: Mihnea Chelaru

Spectacolul se va difuza duminică, 13 decembrie, de la ora 9:00, la Radio România Cultural.

Sidonia Drăguşanu a debutat ca romancier în urma unui concurs organizat de Editura Cugetarea, la care a participat alături de alţi şaizeci de autori (unii consacraţi) şi a obţinut cu emoţionantele pagini din "Într-o gară mică" premiul pentru „Cel mai frumos roman de adolescenţă“. În anii ce au urmat, a devenit o prezenţă activă şi pregnantă în literatură, publicând romane şi nuvele cu mare succes de public, iar după război a scris puternice texte dramatice, cărţi de poveşti, dar a susţinut şi o intensă activitate publicistică în ziarele şi revistele vremii, a colaborat cu  Radioul şi Televiziunea, semnând scenete, scenarii radiofonice, realizând emisiuni pe teme feminine sau susţinând conferințe.

Poveştile pentru copii ale Sidoniei Drăguşanu, deşi publicate acum mai bine de 70 de ani, se dovedesc mai actuale ca oricând. Personajele ei sunt vesele și tonice, invitându-i pe cei mici într-o fascinantă aventură a descoperirii și explorării universului apropiat, dându-le totodată ocazia să prețuiască cele mai frumoase calități umane – generozitatea, corectitudinea, dreptatea, răsplata binelui făcut.

Teatrul Național Radiofonic a cuprins în repertoriul său un număr semnificativ de spectacole radiofonice, inspirate din basmele reputatei scriitoare, în interpretarea unor nume sonore ale scenei contemporane. Cea mai recentă premieră a acestei serii, intitulată "O javră, un câine și un copil", vă invită la un veritabil recital sustinut de binecunoscuta actriță Daniela Ioniță Marcu, sub bagheta regizorului Mihnea Chelaru, care semnează și dramatizarea dar  si sound design-ul spectacolului. Muzica originală este semnată de reputatul compozitor George Marcu, care a realizat coloana sonoră a zeci de spectacole la Radio şi pe scenă, în peste cinci decenii de carieră. Echipa de realizatori ai spectacolului radiofonic este completată de Janina Dicu, regizor de studio și Florin Bădic, regia de montaj.

Coordonator de proiect: Irina Soare.Adaugat: 11 Decembrie 2020
Actualizat: 11 Decembrie 2020