Radio România Bucureşti FM prezintă "Revoluţia însecvenţe"

La 31 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, Radio România Bucureşti FM realizează un serial despre cele mai importante momente istorice care au pus punct epocii comuniste din România.

Începând de luni, 21 decembrie 2020, Radio România Bucureşti FM difuzează pe 98,3 FM, dar şi pe site-ul www.bucurestifm.ro, fragmente audio din Arhiva Radio România şi o sinteză care prezintă contextul în care s-au produs importantele schimbări politice, economice, sociale şi culturale din anul 1989.

În cadrul documentarului "Revoluţia în secvenţe" retrăim atmosfera acelor zile, ascultând primele anunţuri care au adus la cunoştinţa opiniei publice interne şi internaţionale că dictatura comunistă din România a căzut. Difuzăm documente sonore de arhivă, mărturii ale transformării radioului dintr-un instrument de propagandă al aparatului de partid şi de stat, în vocea liberă şi credibilă a societăţii.

Pentru realizarea acestui serial au fost studiate peste 2432 de minute de înregistrări existente în Arhiva Radio România începând cu data de 22 decembrie 1989, mărturii, declaraţii, fragmente de la mitingurile şi adunările care au avut loc în Piaţa Palatului din Bucureşti în acele zile tragice, discursuri prezentate sub impulsul emoţiilor şi al bucuriei prezentului atât de mult aşteptat.

Aici găsiți "Revoluţia în secvenţe" - AUDIO și TEXT - 21 decembrie. Povestea Revoluției Române, aşa cum s-a auzit la radio: 

http://www.bucurestifm.ro/2020/12/21/audio-text-21-decembrie-povestea-revolutiei-romane-asa-cum-s-a-auzit-la-radio/


Adaugat: 21 Decembrie 2020
Actualizat: 21 Decembrie 2020