Street Art @ Arte Frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa

Cum te simți în oraș? Găsești puncte de refugiu în avalanșa de imagini și mesaje care vin către tine? Te simți uneori agresat, alteori uiți de zgomotul din jur și ochii ți se ațintesc către un desen mural care îmbracă un calcan? 

Daria Ghiu alături de Elvira Lupșa vă invită să explorați arta urbană din București cu un nou format marca Radio România Cultural – o serie de interviuri pe care le veți putea asculta în FM, dar pe care le veți putea și vedea, pe canalul de YouTube Radio România Oficial

Din anul 2017, criticul de artă Daria Ghiu realizează emisiunea "Arte Frumoase" în fiecare sâmbătă de la ora 18.30, la Radio România Cultural. Intră de obicei în muzee, galerii și spații de artă non-profit, alteori în ateliere, și urmărește scena de artă contemporană în toată complexitatea ei. Elvira Lupșa, co-curatoare a acestei serii de interviuri, lucrează sub identitatea UNICAT & co și își propune să creeze un pod între artiști emergenți autohtoni și publicuri noi, concepând și producând proiecte atipice: expoziții pop-up sau colaborări interdisciplinare.

La începutul acestui an, au decis să colaboreze și să cerceteze împreună spațiul public autohton și modificările sale recente. Au plecat de la câteva întrebări: ce se petrece pe străzile din București, la nivel creativ? Ce este de fapt considerat "graffiti", ce este pictura murală? Cum se definește practica artistică pe stradă? Vă invităm să aflați posibile răspunsuri într-o serie de interviuri, pe care le puteți vedea pe YouTube și asculta la Arte Frumoase. 
 

Street Art @ Arte Frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa debutează sâmbătă, 7 mai, cu Florin Badea aka. CAGE. Florin este reprezentant al culturii graffiti și street art din România de peste 22 de ani. E managerul Sweet Damage Crew, una dintre cele mai active echipe de muraliști din țară. E administratorul Corner Shop București, magazin dedicat culturii graffiti și realizator al emisiunii despre istoria graffiti-ului în România, Backjump la Black Rhino Radio.

Aici găsiți înregistrarea video a interviului, realizat la Corner Shop București: https://www.youtube.com/watch?v=HgCLrATGP00

Astăzi, 7 mai, de la ora 18.30, pe frecvențele Radio România Cultural ascultați versiunea audio a acestui interviu. Găsiți apoi dialogul în arhiva Arte Frumoase, pe https://www.mixcloud.com/daria-ghiu/.
 

Urmează, săptămânile viitoare, noi episoade ale seriei Street Art @ Arte Frumoase cu Daria Ghiu și Elvira Lupșa.

Foto: Alexandru "Ciumpy" Dolea/Radio România


Adaugat: 7 Mai 2022
Actualizat: 7 Mai 2022