Un trio de compozitori, un trio de muzicieni și un flaut de aur

Primul concert al lunii februarie (miercuri, 1 februarie, de la ora 19.00) pe scena Sălii Radio propune publicului un trio de mari compozitori – Mozart, Bach și Mendelssohn, alături de un trio de apreciați muzicieni români: pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru și flautistul Ion Bogdan Ștefănescu, cel care interpretează pe un „instrument bijuterie” - un flaut de aur de 18k, realizat de compania japoneză Muramatsu. 

Prezentat de Orchestra de Cameră Radio, evenimentul va fi dirijat de Cristian Oroșanu, fondator al unei orchestre de succes - Kamerata Kronstadt, cu activitate concertistică la Brașov și la diverse festivaluri în țară. 

În programul serii de la Sala Radio veți asculta Mozart - "Rondo pentru vioară și orchestră" și "Andante pentru flaut și orchestră", Bach - "Concertul Brandenburgic nr. 5" și Mendelssohn - "Simfonia nr. 1", lucrare semnată de celebrul compozitor german la doar 15 ani. 

La finalul concertului, publicul este invitat în foaierul central al Sălii Radio pentru o sesiune de autografe oferită de violonistul Gabriel Croitoru și de pianistul Horia Mihail pe albumul "Duelul viorilor, Tango – Gabriel Croitoru – vioară, Liviu Prunaru – vioară, Horia Mihail – pian", apărut la Editura Casa Radio.

Concertul va fi transmis LIVE pe calea undelor, pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, dar și audio LIVE online pe site-urile celor două posturi de radio.

Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021.314.6800). Programul casei de bilete, pe www.orchestreradio.ro - secțiunea Bilete. Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro, dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele SelfPay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.

Albumul "Duelul viorilor, Tango – Gabriel Croitoru – vioară, Liviu Prunaru – vioară, Horia Mihail – pian" este disponibil la librăria Editurii Casa Radio și prin comandă online pe www.edituracasaradio.ro. De asemenea, poate fi achiziționat de la partenerii de distribuție.


Adaugat: 31 Ianuarie 2023
Actualizat: 31 Ianuarie 2023