"I’m Gonna Sing" – concert de gospel spirituals

În apropierea sărbătorilor pascale, joi, 7 aprilie, de la ora 19.00, Corul Aacademic Radio propune publicului un eveniment deosebit dedicat unui gen muzical cu tentă religioasă: "I’m Gonna Sing" – concert de gospel spirituals. Veți asculta piese ca: Swing Low, Sweet Chariot, Go Tell It on the Mountain, Glorious Kingdom, Moses Rhapsody, Elijah Rock ș.a.


Dirijat de Ciprian Țuțu, Corul Academic Radio este unul dintre cele mai prestigioase ansambluri muzicale din România, ce aniversează în acest an 82 de ani de existență. În concertul de la Sala Radio îi veți aplauda ca soliști vocali pe Olga Murariu Caia, Claudia Caia, Lucian Luca, Mihnea Stănescu și pe instrumentiștii Liviu Ofițeru (chitară bas), Lucian Maxim (percuție), Ștefan Voicu (percuție) și Carmen Săndulescu (pian).

„În sfârșit, după mai bine de doi ani în care nu s-a putut bucura de concerte à cappella cu public, Corul Academic Radio revine cu entuziasm pe scenă cu un proiect plin de prospețime și energie, intitulat I'm Gonna Sing. Programul serii va cuprinde titluri ale unor cunoscuți compozitori ai genului gospel - William Downson, Harry Burleigh, Moses Hogan, Rollo Dilworth, o missa brevis, compoziție de inspirație religioasă, în stil jazz, aparținând compozitorului britanic Bob Chilcott, dar și câteva aranjamente ce poartă semnătura maestrului Sabin Pautza și a colegului nostru Dan Stoenescu”, declară despre eveniment dirijorul Ciprian Țuțu.

Fondat în 1940, sub conducerea dirijorului şi compozitorului Ioan Croitoru, Corul Academic Radio are astăzi un repertoriu vast și variat. Creat pentru a susține repertoriului vocal-simfonic al stagiunii de la Sala Radio și al înregistrărilor Radio România, Corul Academic Radio s-a impus în scurt timp ca o formaţie de elită, participând la turnee în Germania, Spania, Grecia, Cipru, Israel etc. Corul a colaborat cu orchestre de renume, sub baghete de prestigiu din ţară şi din străinătate. Participările la Festivalul Internațional George Enescu sau la Festivalul Internațional al Orchestrelor Radio RadiRo au confirmat valoarea ansamblului Radio România. 

Dirijor al Corului Academic Radio din 2016, Ciprian Țuțu a propus o diversificare și o modernizare a repertoriului ansamblului. Născut la Braşov, a absolvit cursurile Facultăţii de Muzică din orașul natal, specializarea Pedagogie Muzicală – dirijat cor academic şi masterat în Stilistică dirijorală. 

Din anul 2000 Ciprian Ţuţu este și dirijor al Corului Gheorghe Dima din Braşov. Activitatea sa dirijorală cuprinde manifestări artistice diverse, de la spectacole de operă, până la concerte à cappella, cu acompaniament, precum şi vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din ţară şi străinătate.

- Concertul va fi transmis LIVE pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, precum și audio LIVE pe site-urile celor două posturi de radio.

- Biletele sunt disponibile în sistem online pe iabilet.ro dar și în magazinele Flanco, benzinăriile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman și pe terminalele SelfPay. Online, puteți plăti cu cardul, prin PayPal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factură la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier, oriunde în țară.


Adaugat: 7 Aprilie 2022
Actualizat: 7 Aprilie 2022